Start seizoen 2021

Sinds oktober 2019 train ik fulltime op Papendal. In februari ben ik naar Arnhem verhuisd om de situatie zo optimaal mogelijk te maken.Helaas is afgelopen jaar iets anders gelopen dan ik had kunnen bedenken. Door Covid heb ik net als iedereen alternatief moeten trainen. Veel trainingen vonden in kleine groepjes plaats in de natuur en het mooie weer zorgde voor goede omstandigheden. Omdat de meeste belangrijke wedstrijden waren afgelast voor 2020 had ik in goed overleg het besluit genomen om het zomerseizoen de focus te leggen op het volledige herstel van mijn lichaam en het werken aan mijn zwakke punten.

Vanaf de 2de week van oktober ben ik weer volledig gestart met de trainingen voor het nieuwe seizoen waarbij het grote doel de Olympische Spelen van 2021 zijn. Bij de start van het seizoen worden een aantal testen gedaan om te kijken wat je huidige vorm is (een soort 0-meting). Deze testen worden dan vaak na een half jaar weer herhaald om te kijken wat je progressie is en in hoeverre de trainingen aanslaan.

Waar we normaal gesproken rond november op trainingsstage gaan naar een warmere plek is er nu vanwege Covid nog niks gepland en zal ik de trainingen dan ook op Papendal afwerken. Met negen trainingen in de week zal ik mij niet snel vervelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *